Acupunctuur bij depressie als alternatief voor antidepressiva

Op het moment dat je last krijgt van depressieve gevoelens, dan is het zaak om daar zo snel mogelijk iets aan te doen. Een depressie heeft namelijk hele vervelende gevolgen voor zowel je lichaam als je geest. Mensen in je omgeving kunnen aan de buitenkant niet zien dat je last hebt van een depressie. Het kan soms ook zo zijn dat je er zelf geen erg in hebt. Iedereen is wel eens een beetje down en niet elke depressie is hetzelfde. Voor sommige mensen is het een enorm intens gevoel van ontevredenheid of ongelukkigheid waardoor de wereld er uitziet als een grijze troosteloze plek. Bij anderen is het subtieler, maar daardoor niet minder erg. Een depressie kenmerkt zich vaak door:

  • Gevoelens van lusteloosheid
  • Vermoeidheid
  • Slaapproblemen
  • Aanhoudende hoofdpijn

Het probleem is dat dit soort problemen bij iedereen wel eens voorkomen. Maar meestal is het niet zo dat ze allemaal tegelijk plaatsvinden en ook is het zo dat het vaak na een paar dagen wel weer weg trekt. Maar als je merkt dat de problemen aanhouden en dat je na 2 weken nog steeds met dezelfde problemen te kampen hebt, dan kun je met een vrij grote zekerheid spreken over een depressie. Als je door deze problematiek ook geen motivatie hebt om dingen te ondernemen zoals werk, hobby’s en sociale activiteiten, dan is er wel degelijk sprake van een depressie. Als je er niets aan doet, dan kun je ook in een neerwaartse spiraal terecht komen waardoor de depressieve gevoelens alleen maar erger worden. Doordat je niets onderneemt en niet met mensen afspreekt, blijf je alleen thuis en daar kunnen de sombere gedachten je juist des te beter teisteren. Zonder afleiding werk je dergelijke sombere gevoelens dus alleen maar in de hand. Je zou voor antidepressiva kunnen kiezen, maar het nadeel van deze optie is natuurlijk het feit dat dergelijke medicijnen nooit zonder bijwerkingen gepaard gaan. Om die reden zou je er ook voor kunnen kiezen om gebruik te maken van acupunctuur tegen depressie. Dit is alternatieve geneeswijze die zonder bijwerkingen uitkomst kan bieden. Het idee van acupunctuur bij depressie is dat je de fysieke energiebalans in je lichaam herstelt. De achterliggende gedachte bij acupunctuur bij depressie is dat de natuurlijke balans in het lichaam verstoord is geraakt. Via de juiste acupunctuur bij depressie kun je deze balans weer herstellen. De natuurlijke stroom van energie loopt door je lichaam via zogenaamde meridianen of energiebanen. Maar deze stroom kan verstoord raken waardoor er knelpunten ontstaan. Hierdoor krijgen bepaalde onderdelen van het lichaam, zoals bepaalde spieren, te weinig energie. Dit kan vervolgens leiden tot hoofdpijn, slapeloosheid en lusteloosheid. Vervolgens kan dat ook weer effect hebben op de geest in de vorm van een depressie. Via acupunctuur bij depressie kun je de fysieke balans herstellen, waardoor je geest op en duur ook weer herstelt.

Waar kan ik terecht voor acupunctuur bij depressie?

Mocht je gebruik willen maken van acupunctuur bij depressie, dan kun je een beroep doen op acupuncturistenoverzicht. Via deze site kun je snel een overzicht generen van alle acupuncturisten bij jou in de buurt. Alle acupuncturisten zijn in het bezit van de juiste diploma’s en zijn dus ook bevoegd om iemand te helpen met acupunctuur bij depressie. Acupuncturisten Overzicht is dan ook dé plek om de juiste acupuncturist bij depressie te vinden.

Vind de juiste acupuncturist en maak een afspraak

Via de site van acupuncturistenoverzicht.nl kun je direct een specialist bij jou in de buurt vinden. Zodra je deze hebt gevonden, dan kun je ook meteen een afspraak inplannen.