De beste hypotheekverstrekker

Het kopen van een huis is een belangrijke fase in je leven. Zodra je tijdens een bezichtiging een huis binnenloopt, probeer je jezelf er meteen een toekomst voor te stellen. Bereid je dus zo goed mogelijk voor en kies de hypotheek van de beste hypotheekverstrekker. Het gaat hierbij natuurlijk wel om jouw persoonlijke situatie, dit kan voor iedereen anders zijn. Op onze website vind je een tool waarmee je gemakkelijk de verschillende hypotheken van de beste hypotheekverstrekker kunt vergelijken.

Wat is de beste hypotheekverstrekker voor jou

Voordat we je iets vertellen over de beste hypotheekverstrekker, is het belangrijk meer te weten over verschillende soorten hypotheken. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een lineaire of annuïtaire hypotheek. Bij een lineaire hypotheek los je de hypotheek gelijkmatig af en betaal je rente over je aflossing. Deze rente kan in het begin dan ook nog erg hoog zijn, maar zal in de loop van tijd afnemen, zodat je per maand minder zult betalen. Ook is deze manier van aflossen bestendig tegen mogelijke renteverhoging in de toekomst. De rente zal voor jou hetzelfde blijven. Wanneer je kiest voor een annuïtaire hypotheek betaal je elke periode hetzelfde bedrag aan rente en aflossing. De rente kan hierdoor in de loop der jaren hoger worden. Over het algemeen is het ook van belang om te kijken welke hypotheekverstrekker de laagste rente biedt, maar het is niet aan te raden om blind af te gaan op de hypotheek met de laagste rente. Zo moet je bijvoorbeeld ook rekening houden met de hypotheekvoorwaarden, zodat je niet alleen nu, maar ook voor de toekomst de beste keuze maakt. Wij hebben voor jou bekeken wat de beste hypotheekverstrekker in verschillende situaties is. Rabobank bank biedt verschillende hypotheekvormen aan, zodat jij altijd de goede keuze kan maken. Op dit moment is Rabobank Groen de beste hypotheekverstrekker voor de annuïtaire hypotheek. Maar je kunt bij deze aanbieder ook kiezen voor, onder andere, een lineaire hypotheek, een overbruggingshypotheek of een aflossingsvrije hypotheek. Laat jezelf vooral goed inlichten door deze verstrekker welke hypotheek het beste bij jou aansluit, je kunt dit doen door een afspraak te maken met de bank. Ook kun je op de website van de Rabobank gemakkelijk je eigen dossier inzien of je hypotheeksituatie wijzigen.

Meer mogelijkheden

ABN AMRO is de beste hypotheekverstrekker wanneer je afgaat op de laagste rente voor een lineaire hypotheek. Maar ook deze hypotheekverstrekker biedt verschillende opties aan. Zo kun je ook voor de annuïtaire hypotheek of een aflossingsvrije hypotheek bij ABN AMRO terecht. Twijfel je nog? Dan kun je een gratis adviesgesprek aanvragen om samen met een professional te bekijken welke hypotheek de beste optie voor jou zal zijn. Ook bij deze bank kun je gemakkelijk je eigen hypotheekstatus online én op je smartphone bekijken. Delta-Lloyd is de beste hypotheekverstrekker die niet is verbonden aan een bank, maar aan een financiële dienstverlener. Hier kun je onder andere verzekeringen, maar dus ook hypotheken afsluiten. Zowel de annuïtaire als de lineaire hypotheekrente is hier redelijk laag. Het aantal hypotheken waaruit je kunt kiezen, is ietsjes lager dan de twee bovenstaande opties, maar er is nog steeds voldoende keuze. Ondanks dat de vroege rente bij Delta-Lloyd wat hoger is dan bij Rabobank en ABN AMRO, is de latere rente een stukje lager dan bij zijn concurrenten. Na 15 jaar zal de rente omlaag gaan ten opzichte van de andere twee, dus op langere termijn is dit de beste hypotheekverstrekker. Heb je nog vragen over jouw specifieke situatie en wensen? Dan kun je altijd een afspraak met ons maken. Dan bepalen we samen de beste hypotheekverstrekker voor jou. Lees meer op https://www.hypotheken.nl/.