Deze zomer je eigen drank stoken?

Deze zomer je eigen drank stoken?Wil jij deze zomer je eigen drank stoken? Dan kun jij dat via de website van Drankstolen regelen. Het is natuurlijk meer dan leuk om je eigen drank te stoken. Denk er maar aan dat je niet meer steeds naar de supermarkt toe  hoeft te gaan, dat je steeds weer in de rij voor de kassa moet staan en dat je maar een beperkte keuze op het gebied van drank hebt. Daarom volgt een uitleg en verhaal over het proces van drank stoken.

Drank stoken, hoe doe je dat?

Het is natuurlijk de vraag hoe je eigenlijk drank moet stoken. Daarom is dit voor jou uitgezocht en zal een uitleg volgen en wordt het proces van begin tot einde doorgelopen. Misschien denk je dat het een enorm proces is en veel te moeilijk, dan denk je verkeerd want drank stoken is zo moeilijk nog niet! Het is eigenlijk vrij eenvoudig als je maar eenmaal door hebt hoe het moet! En een vraag is ook, is het moeilijk om bier te maken of sterke drank? Iedereen is natuurlijk wel op de hoogte van het feit dat je thuis bier kunt maken en ook wijn. Maar sterke drank is een verassing voor de meeste mensen. In tegenstelling tot wat je zou denken is het een stuk eenvoudiger om sterke drank te stoken da bier of wijn. Je hebt namelijk voor het stoken van bier veel meer kennis en kundigheid nodig dan om zelf eigen sterke drank te maken. Wat is de basis die je nodig moet hebben om sterke drank te maken? Dat is onder meer het volgende:

  • Een distilleerketel
  • Een gistingsemmer 
  • Suiker
  • Water
  • Turbogist
  • Drankstoken

Het proces van drank stoken

Als je in het bezit bent van een gistingsemmer dan kun je al snel aan de slag. Je hebt allereerst wat suiker nodig, ongeveer acht kilo en je moet dit oplossen in 10 liter kokend water. Vervolgens vul je deze aan tot een totaal van 25 liter. De stap die je daarna moet maken is aanvullen met koud water uit de kraan. Wanneer vervolgens de temperatuur onder de dertig graden celcius is gedaald dan moet je turbogist toevoegen, een zakje is voldoende. Het mengsel gaat vervolgens gisten: de suiker wordt opgegeten door de gist en wordt omgezet in koolzuurgas en alcohol. Het koolzuurgas ontsnapt vervolgens door het waterslot. Je moet ongeveer een week wachten, dan merk je dat er geen bubbeltjes koolzuurgas meer ontsnappen door het waterslot. Het mengsel is dan uitgegist. Er zit dan ongeveer 1/5 deel alcohol in. Dit kan iets hoger of lager, afhankelijk van de gekozen gistsoort. Hierna volgt nog een aantal stappen, maar het belangrijkste is natuurlijk het stookproces voor drank stoken. Daarom slaan we een aantal stappen over. De ketel bestaat uit vier delen. Je moet de helm in de boiler goed vastmaken. De koeler heeft koelwater nodig, door de onderkant van de koeler naar binnen. Er is niet veel veel water voor nodig. Niet lang hierna heb je goede alcohol gemaakt, geen vervuilde alcohol (methanol). Op deze manier kun je iedere soort drank stoken.