Het uitzoeken van een gastouder

Mijn vrouw en ik hebben vorige zomer een zoontje gekregen en zijn nu nog steeds helemaal in de wolken. We genieten ieder moment van de dag van zijn aanwezigheid. We hebben het erg fijn samen en hoewel we weinig slapen, zijn we erg gelukkig. De geboorte van ons eerste kind bracht wel een aantal praktische problemen met zich mee. Voor zijn geboorte werkten wij allebei fulltime, maar nadat hij geboren was bleef mijn vrouw een poosje thuis. Op een gegeven moment begon ze het thuiszitten wel zat te worden en wilde ze weer aan de slag. Toen zaten we plotseling in een lastig parket: wie ging voor onze jongen zorgen? We besloten toen op zoek te gaan naar een gastouder. We hoorden goede verhalen over de gastouders van Snoesje, een gastouderbureau bij ons uit de buurt. We hebben direct contact opgenomen om een gastouder te regelen, voordat mijn vrouw weer aan het werk zou gaan. We hebben uiteindelijk een gastouder gevonden, maar dat ging niet zonder slag of stoot! Onze zoon bleek zo zijn eigen voorkeuren te hebben, iets waar wij totaal niet bij stilgestaan hadden. We zijn een aantal keer bij Snoesje op bezoek geweest:

  • Eerste kennismaking
  • Ontmoeting met eerste kandidate
  • Herplaatsing na een paar weken

De eerste kennismaking verliep zonder grote problemen. Ons zoontje was vrolijk en wilde de vriendelijke mevrouw van Snoesje maar al te graag begroeten. Het was dan ook geen enkel probleem om hem te koppelen aan een leuke gastouder. Deze eerste gastouder was een lieve jongedame, van een jaar of 28. Het leek alsof ons zoontje het goed met haar kon vinden en we besloten haar daarom in dienst te nemen. Tijdens dit proces stel je met elkaar een plan op voor de toekomst. Je pakt de agenda’s erbij en bekijkt wanneer je zelf thuis bent en wanneer de gastouder langs dient te komen. In ons geval ging het met name om dagbesteding. In de avond waren we wel thuis, maar we konden het boefje overdag niet in de gaten houden. Gelukkig was dit geen enkel probleem en ging onze kandidate al snel akkoord met onze voorwaarden.

Gastouder toch niet geschikt

Het ging bijna te makkelijk. Binnen enkele dagen hadden we een gastouder die op ons zoontje kon passen. We betaalden een zeer schappelijke prijs en de jongedame was beschikbaar op de momenten dat wij zelf niet thuiswaren. We hadden het getroffen! Helaas had ons zoontje andere plannen. Nadat alles een week heel goed was gegaan, begon hij mij vrouw overdag te missen. Hij vond het maar niks dat hij werd achtergelaten bij deze andere vrouw. Dit liet hij merken: hij begon veel te huilen en hield ons nachten wakker. Uiteindelijk besloten we dat het niet langer ging en dus namen we opnieuw contact op met het bureau. We werden ontzettend goed geholpen. De dame achter de balie vertelde ons dat het niet ongebruikelijk is dat een kind moeite heeft met de transitie. Samen gingen we op zoek naar een andere gastouder die beter bij hem paste. Binnen korte tijd hadden we haar gevonden. Ons zoontje wordt nu al een poosje door haar verzorgd en we beginnen haar steeds meer als familie te zien.

Uitstekende service en snel geholpen

We zijn ontzettend goed geholpen bij gastouderbureau Snoesje. In het kennismakingsgesprek werden onze wensen duidelijk vastgelegd, zodat daar geen misverstand over kon ontstaan. Ook werden we snel geholpen toen onze zoon een andere verzorgster nodig had. Bovendien deed niemand daar moeilijk over. Ben jij ook op zoek naar een gastouder? Kijk dan eens op http://gastouderbureausnoesje.nl/!