Is sneeuwschoenwandelen iets voor jou?

Ben jij het gewend om altijd maar naar de zon op vakantie te gaan en wil je eens wat anders? Misschien is sneeuwschoenwandelen dan iets voor jou. Dit kun je doen via de reisorganisatie van Roy van Langen. Hij is gespecialiseerd in sneeuwschoenwandelen en biedt diverse prachtige reizen en routes aan in onder andere Oostenrijk. Bij Roy kun je ook meedoen als je nog totaal geen ervaring hebt. Hij geeft namelijk ook cursussen voor beginners. Tijdens deze reis ga je samen met hem een een groep anderen een prachtige tocht door de sneeuw maken, en leer je van alles over sneeuwaandelen. Er komen namelijk best wel wat zaken bij kijken die ervoor zorgen dat je veilig de bergen in kunt. Lawinekunde bijvoorbeeld. Dit is zelfs heel belangrijk, want je moet weten wat je kunt verwachten als je de bergen in gaat, zeker als er een dik pak sneeuw ligt en er meer wordt verwacht. Het is namelijk waanzinnig mooi, en zeker als de zon schijnt, maar bedenk je ook hoe gevaarlijk het soms kan zijn als je geen zicht hebt doordat het flink sneeuwt. Dan is het beter dat je weet wat je aan het doen bent, en dat je je als echte beginner laat gidsen door iemand zoals Roy. Hij kan je de mooiste landschappen laten zien, en je een waanzinnig mooie sneeuwbelevenis geven waar je ook nog eens wat van leert.

Sneeuwschoenwandelen in Oostenrijk

Het grootste aanbod voor reizen waarin je gaat sneeuwschoenwandelen is in Oostenrijk, zo ook in het aanbod van Roy van Langen. Hij kent dit land inmiddels als geen ander, en is de aangewezen persoon om mee de besneeuwde bergen in te gaan. Hij kan je alles vertellen over de omgeving, de prachtige natuur en natuurlijk over het sneeuwschoenwandelen zelf. Uiteraard krijg je deze sneeuwschoenen daar aangereikt en hoef je deze niet zelf aan te schaffen. Het is voor de meeste mensen immers niet iets wat ze herhaaldelijk gaan doen. Voor de mensen die dat juist wel willen is er de workshop lawinekunde. Tijdens deze workshop leer je alles over hoe lawines ontstaan en wat je moet doen als je er onverhoopt in terecht komt. Deze training is ontzettend leerzaam, en ook geschikt voor mensen die graag op eigen houtje gaan skiën of snowboarden. Ook dan moet je immers goed om de hoogte zijn van wat je moet doen als je in een lawine terecht komt.

De opties voor sneeuwschoenwandelen bij Roy van Langen

Als je bij de reisorganisatie van Roy een reis wilt boeken dan heb je onder andere de keuze uit de volgende opties:

  • Wandelen op de Lofoten met prachtige uitzichten
  • Sneeuwschoenwandelen in Bregenzerwald
  • Wandelen in de sneeuw in Kleinwaltsertal, Oostenrijk

Roy biedt dus niet enkel sneeuwwandelreizen aan, maar soms ook hele bijzondere reizen naar de Lofoten, waarbij je geen sneeuwschoenen nodig hebt. Overigens moet je daarvoor wel over goede wandelschoenen voor in de bergen beschikken, want je gaat echt diep de natuur in. De echte specialisatie van deze reisleider ligt echter in de sneeuw, dus boek vooral bij hem als je een bijzondere reis zoekt in de Oostenrijkse bergen.