Leer omgaan met OSINT tools bij IACA opleidingen

Altijd al gedroomd van een baan in de anti-criminaliteits sector? Dan is een opleiding bij de IACA, International Anti-Crime Academy, ideaal voor u om nog te starten in de criminaliteitsbestrijding IACA verzorgt erkende opleidingen, workshops en lezing op het gebied van Open Source Intelligence (OSINT) en OSINT tools, Social Media Intelligence (SOCMINT), human Intelligence, forensische opsporing en internationale veiligheid. De IACA is geregistreerd bij CRKBO, het Centrum voor Post Initieel Onderwijs Nederland en geaccrediteerd door het Ministerie van Veiligheid en Justitie, SPEN en SPHBO. 

Open Source Intelligence en OSINT tools

Open Source Intelligence, ook wel OSINT, is de collectie en analyse van informatie dat is verzameld via openbare bronnen. Tegenwoordig laat iedereen bedoeld en onbedoeld overal informatie achter. Dit kan in de vorm zijn van foto’s, maar ook als audiofragmenten of geschreven teksten. Door deze bronnen te analyseren kan er cruciale informatie ontdekt worden waarmee onder andere cybercrime effectief bestreden kan worden. Op het gebied van Veiligheid en criminaliteitsbestrijding speelt OSINT dus een grote rol. Kennis en inlichtingen zijn cruciaal om bedreigingen in een nog vroeg stadium te onderscheppen en mogelijke risico’s te beperken tot een minimum. Onmisbaar in deze manier van het onderscheppen van bedreigingen zijn de speciale OSINT tools. Met OSINT tools kunnen inlichtingen op efficiënte wijze worden verworven. Ze stellen beveiligingsonderzoekers en veiligheidsdiensten in staat om de plannen van criminele organisaties of personen te achterhalen om deze vervolgens ook nog te blijven monitoren. 

Om de kennis en vaardigheden van studenten te vergroten maakt IACA gebruik van de allerbeste OSINT tools. De studenten leren er hoe zij het maximale uit de tools kunnen halen om zoveel mogelijk informatie te verzamelen over bedrijven of personen. Hiermee vormt de opleiding een gedegen voorbereiding op mogelijke praktijksituaties. De opleidingen van IACA zijn praktijkgericht, dit komt vooral door de docenten die in het verleden extensief digitaal onderzoek deden naar bijvoorbeeld criminele organisaties of vermiste personen voor bedrijven, particulieren en de overheid. De OSINT tools speelden in deze werkzaamheden een belangrijke rol, de docenten hebben dus veel ervaring met de tools en kunnen de studenten het beste leren wat de efficiënte methoden zijn om ze toe te passen. 

Opleidingen bij de IACA

Leer omgaan met OSINT tools bij IACA opleidingenDe IACA biedt veel verschillende opleidingen die allemaal te maken hebben met veiligheid en criminalititsbestreiding. Naast de OSINT modules waarbij u om leert gaan met onder andere OSINT tools zijn er ook nog een heel aantal andere opleidingen, hier volgen een paar hiervan:

  • Forensic data analysis. Leer met deze opleiding het detecteren en voorspellen van criminele gedragingen, het in kaart brengen van criminele of terroristische organisaties, het traceren van internationale eigendommen en het inzichtelijk maken van social media activiteiten en connecties  
  • Certified ethical hacker. Bij deze opleiding leert u door de ogen van een aanvaller te kijken naar de systemen van uw organisatie en leert u eventuele kwetsbaarheden te onderkennen. Ook leert u systemen te infiltreren en zo min mogelijk digitale sporen achter te laten. 
  • Internet safety consultant. Tijdens deze opleiding leert u digitaal onderzoek te plegen met behulp van o.a. OSINT tools. U leert een strategisch digitaal onderzoeksplan op te stellen en u leert uw bevindingen als bewijsmateriaal op te slaan waardoor u na afloop een correct rapport op kan stellen. 

Zoekt u dus naar een manier om toch nog in de sector van veiligheid en criminaliteitsbestrijding te komen? Dan is het volgen van een opleiding van IACA de ideale optie voor u! Neem snel eens een kijkje op de site en leef uw droombaan!