Op zoek naar een blackjack strategie?

Blackjack is een kaartspel dat veel in casino’s wordt gespeeld. Bij blackjack speel je tegen een dealer waarbij je probeert om zo dicht mogelijk bij een hand van 21 te komen. Wanneer je boven de 21 punten uitkomt heb je verloren. Blackjack is een gokspel. Het is mogelijk op een blackjack strategie te volgen om de kans dat je geld wint te vergroten. Enkele strategieën worden hier besproken.

Welke blackjack strategieën zijn er?

Wanneer je blackjack speelt kan je kiezen uit een groot aantal strategieën. Deze strategieën verschillen van elkaar op het gebied van risico en de mogelijk opbrengsten die ermee gehaald kunnen worden. Enkele populaire strategieën zijn:

  • Paroli systeem
  • Parlay systeem
  • 1-3-2-6 systeem
  • Martingale systeem

Het paroli systeem is een populaire blackjack strategie. Bij deze strategie verhoog je altijd je inzet wanneer je aan het winnen bent. Wanneer je verliest blijf je je inzet verlagen totdat je weer bij de begininzet bent aangekomen. Deze inzet blijf je inzetten totdat je weer begint te winnen. Bij winst ga je inzet weer verhogen. Wanneer je je aan deze strategie houdt verhoog je de kans om uiteindelijk geld te winnen. Het parlay systeem is ook een populaire blackjack strategie. Bij deze strategie start je met een bepaald bedrag en verdubbel je telkens je inzet. Dit doe je tot je een bepaald winstdoel hebt bereikt. Wanneer je verliest en de ronde daarna de inzet hebt verdubbeld en wint, is je winst de extra hoeveelheid die je hebt ingezet. Het 1-3-2-6 systeem is weer een andere blackjack strategie. Bij deze strategie begin je met een basisinzet. Wanneer je wint zet je de volgende ronde 3x je basisinzet in. Wanneer je weer wint zet je de ronde daarna 2x je basisinzet in. Wanneer je een ronde verliest ga je weer terug naar de basisinzet. Wanneer je deze strategie volgt is de kans groot dat je uiteindelijk met een winst eindigt. Het martingale systeem is misschien wel de bekendste blackjack strategie. Het is vrijwel gelijk aan het parlay systeem. Het enige verschil is dat je bij het parlay systeem van tevoren al een winstdoel hebt vastgesteld. Bij het martingale systeem is dit niet het geval. Je blijft hier gewoon je inzet verdubbelen totdat je wint. Wanneer je wint begin je weer opnieuw met je basisinzet.

Waar moet je rekening mee houden als je een blackjack strategie gebruikt?

Ondanks dat bovenstaande strategieën je kunnen helpen om winst te behalen moet je opletten dat blackjack een kansspel blijft. Hier zitten risico’s aan verbonden. Je kan er bijvoorbeeld vanuit gaan dat je aan de hand van het martingale systeem uiteindelijk wel een winst behaalt. Je kan echter ook ongeluk hebben waarbij je een groot aantal rondes achter elkaar verliest. Wanneer je een groot aantal rondes achter elkaar verliest kan de inzet dusdanig hoog worden dat je misschien niet genoeg geld meer hebt om dit in te zetten. In dat geval verlies je geld. Wanneer je voor een blackjack strategie kiest is het verstandig om deze risico’s ook mee te nemen. Een goede blackjack strategie is nog geen garantie dat je geld gaat verdienen.