Rekenen oefenen

Ben jij slecht in het maken van sommen? Dan is rekenen oefenen geen overbodige luxe! Soms heb je van die vakken op school waarvan je denkt: wat heb ik hier later eigenlijk aan? En soms denkt men dit ook bij dit vak. Hoe vaak moet je nu immers in de rest van je leven sommen maken, als je een beroep kiest dat hier helemaal niets mee te maken heeft? Veel vaker dan je op het eerste gezicht misschien zult denken en daarom is rekenen oefenen ook voor iedereen een aanrader! Want in je werkzame leven is de kans groter dan je denkt dat je een som moet maken. Word je bijvoorbeeld kapster, dan zul je verhoudingen moeten uitrekenen als je haarverf gaat mengen en je moet met klanten afrekenen. Dit geldt ook als je bijvoorbeeld in een supermarkt gaat werken. En word je timmerman, dan moet je afmetingen berekenen. Zo is er bijna in ieder beroep dus wel een moment dat je met cijfers aan de slag moet. Is het niet vanwege het bepalen van afmetingen, dan wel vanwege het bepalen van tarieven of het afrekenen met klanten. Je kunt dus nooit teveel aandacht besteden aan rekenen oefenen. Ga daarom snel naar de website https://www.slimleren.nl/online-rekenen-oefenen.

Ook daarom rekenen oefenen

Niet alleen tijdens je werk kun je te maken krijgen met het moeten maken van berekeningen, ook in je dagelijkse leven kun je er baat bij hebben als jij rekenen oefenen altijd serieus hebt genomen. Ga je iets koken en wil je een recept verdubbelen, dan is het natuurlijk wel handig als je de juiste hoeveelheid ingrediënten uit je hoofd uit kunt rekenen. Wil je iets afrekenen in de winkel of op de markt, dan is het prettig als je zelf snel kunt nagaan of het globaal klopt wat je moet betalen of dat er iets mis is gegaan met het aanslaan van jouw boodschappen op de kassa. Ook daarom is op jonge leeftijd rekenen oefenen dus aan te bevelen. Datzelfde geldt voor het bijhouden van jouw eigen financiën. Als je niet leert werken met getallen, dan wordt het ook lastig om je eigen financiën goed te beheren en te voorkomen dat je in de schulden komt. Natuurlijk hoeft niet iedereen een rekenwonder te worden, maar snel wat kunnen optellen of aftrekken is toch wel handig. Meer vertrouwd raken met getallen en eenvoudige berekeningen maken lukt alleen als je regelmatig aan de slag gaat met rekenen oefenen!

Online oefeningen maken

Wil je beter worden in rekenen, dan zijn er twee zaken van belang:

  • begrijpen hoe berekeningen werken
  • heel veel oefenen

Vaker rekenen oefenen en een beter begrip krijgen van de materie waar het om gaat, lukt je met behulp van Slimleren, een handige website waar je in verschillende vakken bijlessen kunt volgen. Een groot pluspunt van deze site, is dat je direct feedback kunt krijgen op iedere oefening die je maakt. Dit heb je niet als je gewoon op school aan het werk bent of als je bijlessen volgt bij een docent. Jij maakt dan thuis je opdrachten en deze worden later pas nagekeken. Er zit dan veel tijd tussen het maken van een som en de correctie op wat je fout doet. Daardoor blijf je een tijd lang dezelfde fouten maken en dat maakt het lastig om iets goed te leren. Rekenen oefenen gaat met behulp van deze website dus veel efficiënter! Bovendien is de ervaring van mensen die de website gebruiken dat het ook erg leuk is om zo met schoolvakken aan de slag te gaan, ze vinden de opdrachten en de manier van uitleg erg prettig. Wil jij extra rekenen oefenen? Dan is Slimleren daarvoor dus de aangewezen plaats!