U wilt een bijzondere boerderij kopen?

Voor mensen die een boerderij kopen willen is daar natuurlijk de boerderijmakelaar. Dit is een makelaarskantoor dat zich heeft gespecialiseerd in de aan- en verkoop van (woon)-boerderijen en landelijke gebouwen. Ze weten veel meer over het aan- en verkopen van boerderijen dan een normale makelaar door de jarenlange ervaring die ze ermee hebben. Er zijn namelijk een aantal zaken die extra aandacht vereisen, waar je met het kopen van een normale woning (zoals een rijtjeshuis of zelfs een villa) niet aan hoeft te denken. Een woonboerderij kopen is daardoor wat specialistischer werk dan het kopen van een normale, nieuwe woning. Vaak betreft het een relatief oud gebouw, met alles wat daarbij komt kijken. De constructie kan bijvoorbeeld verouderd zijn, of er kan zich asbest in het dak bevinden, allemaal zaken die niet aan de orde zijn met het kopen van een nieuwe woning. Daarom is het zo belangrijk dat je als je een boerderij wil kopen een bouwkundig rapport laat opstellen door mensen die er verstand van hebben. En daarvoor ben je bij de boerderijmakelaar aan het juiste adres. Hun professionals weten alles van de huidige NEN normen (zogenoemde bouwnormen) en aan welke regels de boerderij moest voldoen op het moment dat deze gebouwd werd. De grote verschillen in deze normen van nu en destijds, maken dat de woning zwakke plekken kan vertonen. Een boerderij kopen doe je dus niet voordat je er een bouwkundig professional van de boerderijmakelaar naar hebt laten kijken, dan weet je namelijk precies wat je te wachten staat en of er zich verborgen gebreken bevinden. 

Een boerderij kopen incl. taxeren

Heb je een mooie boerderij op het oog maar vraag je je af of de prijs wel klopt die ze ervoor vragen? Ook dan kun je de boerderijmakelaar inschakelen. Zij kunnen hem dan voor jou taxeren en een redelijke prijs noemen. Een boerderij kopen zonder hem te laten taxeren kan je heel veel geld kosten. het betreffen namelijk relatief dure woningen, voornamelijk doordat er heel veel grond bij zit. De slimme consument klopt dus aan bij de boerderijmakelaar, waar ze alle volgende diensten kunnen afnemen:

  • Hulp bij de zoektocht naar de juiste boerderij 
  • Het laten taxeren van de boerderij
  • Het opstellen van een bouwkundig rapport
  • Het onderhandelen bij de boerderij kopen

Hun service is dus net zo uitgebreid als je zelf wilt, en je kunt zowel alle services afnemen als slechts een deel. De prijs die je betaalt is dus afhankelijk van hoeveel hulp je wenst bij de aanschaf van je boerderij. In overleg beslis je wat ze voor je kunnen betekenen en wat je liever zelf uitvoert.

Een boerderij verkopen met hulp

Je kunt via de boerderijmakelaar niet alleen een boerderij kopen, maar ook verkopen. Doordat ze als makelaar met een specialisme voor boerderijen bekend staan, trekken ze een heel groot en vooral gericht publiek. Mensen die op zoek zijn een boerderij als de jouwe zullen deze dus via de boerderijmakelaar eerder vinden. Alleen dat al is een goede reden om via hen je boerderij te verkopen. Iemand die een boerderij wil kopen zal dat immers doen via de makelaar die daar niet alleen het meeste verstand van heeft, maar ook het grootste aanbod, en dat is zonder twijfel de boerderijmakelaar.nl!