Wil jij schilderen met magneetverf?

Met magneetverf kun je zelf op een heel eenvoudige manier een magneetbord maken. Of je kunt een hele muur, een deur of een kastje magnetisch maken. Je kunt hier heel veel kanten mee op en zo heb je veel meer mogelijkheden dan wanneer je een kant en klaar magneetbord koopt. Maar hoe pak je het nu aan als je met magneetverf wilt gaan schilderen? Er zijn verschillende zaken waar je om moet denken als je een mooi resultaat wilt behalen. Het is goed om hier eerst iets meer over te lezen voordat je aan de slag gaat. 

Wil jij schilderen met magneetverf?

Werken met magneetverf

Het is altijd handig om een magnetisch oppervlak te hebben waar je met magneten gemakkelijk even wat papieren, tekening of foto’s aan op kunt hangen. Maar magneetborden zijn niet altijd even mooi en bovendien moet je deze ophangen aan een muur, waarvoor je weer moet gaan boren. Met magneetverf kun je zelf een magnetisch oppervlak creëren en het mooie is dat je dit eigenlijk kunt doen waar je maar wilt. Je kunt een deel van je muur hiermee beschilderen of zelfs de hele muur. Of je maakt een keukenkastje of een deur magnetisch. De mogelijkheden zijn enorm! Maar om een goed resultaat te krijgen, is het wel van belang dat je de klus op de juiste manier aanpakt. Hoe doe je dit nu? Je volgt de volgende stappen:

  • je begint met een voorbehandeling verf, zodat het oppervlak geen zuigende werking meer heeft
  • je brengt de magneetverf aan, bij voorkeur in drie lagen
  • je eindigt eventueel met een afwerklaag, voor een mooie uitstraling

Moet je nu altijd eerst met een voorbehandeling beginnen? Nee, dat ligt aan het oppervlak. Zijn je muren bijvoorbeeld al eens geverfd of zit er behang op, dan is er al geen sprake meer van een zuigende werking. Aangezien magneetverf niet de goedkoopste verfsoort is, wil je niet dat dit de muur ingezogen wordt. Daarom is het goed om altijd na te gaan of dit nodig is.

Drie lagen

Waarom wordt er nu aangeraden om drie lagen magneetverf aan te brengen? Dat heeft te maken met de magnetische kracht die het oppervlak moet krijgen. De verf is gemengd met hele kleine deeltjes ijzer, die zorgen voor de magnetische aantrekkingskracht. Maar tijdens het verven verspreid je die deeltjes over het oppervlak. Om ervoor te zorgen dat er overal metaaldeeltjes komen, is het raadzaam om meerdere lagen magnetische verf aan te brengen.  Zoals gezegd is een afwerklaag niet noodzakelijk, maar sommige mensen geven hier wel de voorkeur in. Magneetverf heeft van zichzelf namelijk een grijze kleur, vanwege de metaaldeeltjes die er in zitten. Als jij liever geen grijs oppervlak wilt, dan kun je na het aanbrengen de lagen magnetische verf nog afwerken met verf in een kleur van jouw keuze. Dit kan ook schoolbordverf of whiteboardverf zijn. Zo kun je de kleur krijgen zoals jij die wilt of je kunt ervoor zorgen dat je op het magnetische oppervlak ook kunt schrijven. Met de uitstekende magneetverf van Magneet-verf.nl kun je alle kanten op doordat het van een zeer sterke kwaliteit is!