Ben je ontslagen? Schakel dan de hulp in van een advocaat arbeidsrecht

wsadvocaten - Advocaat arbeidsrecht

Het kan je zomaar overkomen dat je opeens, zonder dat je er erg in had, ontslagen wordt. Je wordt gevraagd even bij de baas op kantoor te komen en je gaat vol goede moed die kant op. Misschien denk je zelfs aan een opslag. Er is in ieder geval geen vuiltje aan de lucht en je hebt ook geen enkele reden om te veronderstellen dat er iets aan de hand is. Dus ontslag is wel het laatste waar je aan denkt. Helemaal aangezien jij toch wel één van de betere werknemers bent. Je neemt nooit langer pauze dan nodig, je zit niet hele dagen YouTube filmpjes te krijgen en je heb je taken altijd op tijd af. Je hoeft dus ook nooit over te werken en je neemt je werk nooit mee naar huis. Kortom, je bent een modelmedewerker. Dus waarom zou je zenuwachtig zijn als je baas je naar zijn of haar kantoor roept? Je gaat zitten met een tevreden gevoel in je maag en opeens begint de baas te spreken in een zeer gewichtige toon. Voor je het weet gaat het gesprek een kant op die je nooit voor mogelijk had gehouden en nog geen 5 minuten later sta je weer buiten het kantoor. Alles is weg. Geen baan meer, geen inkomen, geen toekomst, geen loonsverhoging en ook zeker geen promotie. Je wereld stort in en je hebt geen idee waar je het zoeken moet. Voordat je bij de pakken neer gaat zitten, kun je beter eerst in gesprek gaan met een advocaat arbeidsrecht. Als je inderdaad een modelwerknemer bent, waarom ben je dan ontslagen? Wat zijn je rechten en is alles wel correct afgehandeld? De literatuur over arbeidsrecht is zeer omvangrijk. Als je dus wilt weten wat je rechten nadat je bent ontslagen, dan doe je er goed aan om professionele hulp in te schakelen. Een advocaat arbeidsrecht kan je hierbij heel goed helpen. Het is dan ook verstandig om gebruik te maken van de diensten van een advocaat arbeidsrecht.

Schakel een advocaat arbeidsrecht in via wsadvocaten.nl

Als je wordt ontslagen, dan kan dat op verschillende manier gebeuren. Je kunt op staande voet worden ontslagen wegens een dringende reden, maar het kan ook gebeuren met wederzijds goedvinden. Als je het niet eens bent met de reden van je ontslag op staande voet, dan kun je een advocaat arbeidsrecht in schakelen. Maar als je met wederzijds goedvinden wilt vertrekken, dan is het belangrijk dat alles door een advocaat arbeidsrecht in goede banen wordt geleid. Als dit namelijk goed gebeurt, dan kun je gebruik maken van een WW uitkering. De afspraken moeten dan wel correct worden vastgelegd. Als je een mondelinge overeenkomst maakt, maar op papier staat dat je bent ontslagen, dan heb je geen recht op een WW uitkering. Ook als je op staande voet wordt ontslagen, dan kom je in de bijstand terecht en dat is natuurlijk niet wenselijk. Een advocaat arbeidsrecht zorgt ervoor dat alles soepel verloopt. Je kunt een advocaat arbeidsrecht ook inschakelen voor één van de volgende zaken:

  • Een verstoorde arbeidsrelatie
  • Verwijtbaar handelen
  • Disfunctioneren op het werk

Dit zijn vaak zaken die verschillend uitgelegd worden door werknemer en werkgever. In zulke situaties is het dus altijd verstandig om een advocaat arbeidsrecht aan je zijde te hebben.

Een advocaat vind je op wsadvocaten.nl

Mocht je verlegen zitten om een advocaat, dan kun je terecht op de website van wsadvocaten.nl. Je kunt hier ook alle contactinformatie vinden voor als je bijvoorbeeld telefonisch een afspraak wilt maken.