Een zeer goede keerkleppen controle

hollandbuilding - keerkleppen controle

Ook bij ons in het bedrijf doen we er alles aan om legionella te voorkomen. Al jaren geleden kwamen wij in aanraking met het bedrijf Holland Building Maintenance toen wij op zoek waren naar een bedrijf dat voor ons een risicoanalyse op kon zetten voor legionellapreventie. Niet alleen zetten zij het risicoanalyse voor ons op, maar hier volgde direct een heel helder beheerplan op. Sindsdien voeren zij dat voor ons uit. Op jaarlijkse basis doen zij dan ook de keerkleppen controle voor ons. Als bedrijf zijn we wettelijk verplicht om dit uit te voeren en dat doen we dan ook braaf. Bij Holland Building Maintenance werken er allemaal ervaren deskundigen die precies weten waar ze mee bezig zijn.

  • identificeren van de keerklep
  • controleren of de keerklep op de juiste plek gemonteerd is
  • controleren of de keerklep drukvast is

Zelf had niemand enig idee wat er bij een keerkleppen controle kwam kijken. De bovenstaande onderdelen is slechts een gedeelte van de werkzaamheden die bij de keerkleppen controle hoort. De controleur die op jaarlijkse basis bij ons langskomt, doet dit gelukkig allemaal voor ons. Dit is allemaal onderdeel van ons beheerplan. Hier hoort bijvoorbeeld ook het nemen van watersamples bij en ook wordt de boiler in het pand op jaarlijkse basis gereinigd.

Onze ervaring met de keerkleppen controle

Op zich merken wij vrij weinig van de keerkleppen controle, wat op zich al een positief punt is. Als eigenaar van het bedrijf zou ik het toch wel erg vervelend vinden als alle werkzaamheden stil gelegd moeten worden omdat er een bepaalde controle uitgevoerd moet worden. Gelukkig is dat niet het geval. Daarnaast wordt er altijd ruim op tijd aangekondigd dat de controle weer moet plaatsvinden. Soms is het bijvoorbeeld nodig om het water even af te sluiten en dan is het natuurlijk wel zo prettig als ik mijn medewerkers hierover kan waarschuwen. Mijn ervaring met Holland Building Maintenance is daardoor tot nu altijd erg goed geweest. Ik ben zeer onder de indruk van de efficiëntie waarmee ze werken. Een tijdje geleden was er een watersample waarvan ze niet zeker wisten of het positief of negatief was. In plaats van het maar te laten voor wat het is en te hopen op het beste, kwamen ze direct met dit nieuws bij mij en gaven ze me advies wat zij vonden wat het beste was om te doen in deze situatie.

Verplicht ieder jaar de keerkleppen controle

Iedere bedrijfseigenaar zal zich erin herkennen als ik zeg dat we er allemaal geen zin in hebben om onze tijd en geld te besteden aan iets waar wij niet direct het nut van inzien. Legionellapreventie hoorde bij mij zeker op dat lijstje. Uiteraard wilde ik niet dat er een legionellabesmetting in mijn pand zou ontstaan, maar ik vond het niet noodzakelijk om de keerkleppen controle op jaarlijkse basis uit te moeten voeren. Na hierover gesproken te hebben met de deskundige van Holland Building Maintenance zag ik wel in waarom dit nodig was. Dit was voor mij nog een positieve ervaring met het bedrijf. Ze hebben niet alleen een ruime ervaring, maar nemen ook echte de tijd voor jou als klant. Ik vind dit toch wel erg prettig. Je bent niet zomaar een nummertje voor hen, maar echt een persoon en een bedrijf. De keerkleppen controle die zij op jaarlijkse basis bij ons uitvoeren verloopt altijd weer goed en dat is toch wel erg fijn. Ik raad dit bedrijf dan ook zeker aan voor het laten opstellen en uitvoeren van het risicoanalyse en het beheerplan voor legionellapreventie.