Dozen op maat laten maken

Ik geloof dat het ongeveer twee jaar geleden is dat ik voor het eerst dozen op maat heb laten maken. Ik ben kunstenares en moet vaak werken opsturen naar een klant, zoals schilderijen of zeefdrukken. Dit zijn vaak hele grote werken, maar wel erg plat. Het is dus bijna onmogelijk om hiervoor een standaard doos te gebruiken. Deze zijn weliswaar verkrijgbaar in de lengte en breedte van mijn werk, maar ze zijn altijd veel te hoog. Hierdoor moet ik ze helemaal opvullen met vulmateriaal zoals plastic bolletjes of luchtkussentjes, of zelf met een stanleymes bijsnijden zodat ze de juiste maat hebben voor mijn kunstwerken. Dozen op maat laten maken leek me altijd een enorm dure optie, vandaar dat ik voorheen nooit de moeite heb genomen om de verschillende opties te bekijken. Toen ik echter voor de zoveelste keer zelf aan het snijden was in mijn verpakkingen omdat ze weer niet pasten, besloot ik dat het zo niet langer kon. Ik wilde speciale dozen op maat laten maken, zodat ik van het hele gedoe rondom het inpakken van mijn kunstwerken af was. Nu ben ik tenminste blij als ik een order heb, omdat ik weet dat ik een kant en klare doos uit mijn magazijn kan halen, waarbij ik bijna niets hoef op te vullen. Bestellingen zijn nog nooit zo snel klaar geweest! 

Gespecialiseerd in dozen op maat laten maken

Er zijn vrij veel aanbieders die je allemaal kunt benaderen voor het dozen op maat laten maken. Maar degene waar ik de beste ervaring mee heb is dozenlatenmaken. Hun bedrijf heet niet voor niets zo, ze zijn er echt in gespecialiseerd. Op hun website zie je dat dat het enige is wat ze doen. Hun volledige focus ligt dus ook op het produceren van dozen op maat, en dus kun je ervan uitgaan dat ze dat aardig onder de knie hebben. Zeker als je ziet dat ze al sinds 1978 kartonnen dozen produceren en verkopen, dan hebben we het over 40 jaar ervaring! Wat mij betreft genoeg redenen om destijds met hen in zee te gaan en daar mijn eigen dozen op maat te laten maken. Dit is geen verkeerde keuze geweest, want twee jaar later verzend ik nog steeds mijn werken in diezelfde dozen, met de perfecte hoogte, breedte en diepte voor de meeste van mijn werken (ik heb diverse maten besteld,) en zelfs met mijn logo erop gedrukt, want ook dat is mogelijk bij het dozen op maat laten maken!

Dozen op maat: de vele opties

Als je dozen op maat wil laten maken kun je het beste eerst je product(en) opmeten. Daarna besluit je hoeveel ruimte je rondom het product wil hebben, is het bijvoorbeeld breekbaar en dien je het daarom eerst in te pakken in bubbeltjesplastic of schuim? Hou daar rekening mee, want dat scheelt meer in binnenruimte dan je denkt! Vervolgens bepaal je de binnenmaat van de doos. Deze kun je eenvoudig invoeren op de website van dozenlatenmaken.nl. Maar niet voordat je het type doos hebt gekozen, dit zijn je opties:

  • De wikkeldoos, ook wel pizzadoos genoemd. Ideaal voor platte objecten.
  • De vouwdoos. Geschikt voor een breed scala aan producten.
  • De postdoos. Een vouwdoos met iets fraaiere manier van openen. Ideaal voor pakketjes die naar consumenten worden verstuurd. 

Voor elk product en voor bijna elke maat kun je een doos laten maken. De mogelijkheden voor dozen op maat laten maken zijn echt eindeloos. En wil je meerdere producten met ongeveer dezelfde maat verpakken? Dan bestel je er gewoon een handige vakverdeling bij, zoals dozen voor bijvoorbeeld kerstballen vaak hebben. Bekijk alle opties op dozenlatenmaken.nl.