Uit voorzorg een erkend hypotheekadviseur ingeschakeld

Om de hypotheek van ons pas aangeschafte huis te financieren hebben we ervoor gekozen om voor zekerheid te gaan en een erkend hypotheekadviseur in te schakelen die ons hierbij kan helpen. We hebben in het verleden bij vrienden van ons al eens gezien dat zij geen erkend hypotheekadviseur en dat ze daardoor niet de juiste financiering van hun huis hebben gekozen. Ze dachten destijds goedkoper af te zijn, maar nu een aantal jaren later blijkt dat ze daar de rekening van gepresenteerd krijgen. Een erkend hypotheekadviseur kan je helpen problemen te voorkomen en kan met je meedenken over de toekomst van jou in je nieuwe huis. Wij hebben dus met name vanwege dit toekomstperspectief ervoor gekozen om Van Bruggen Adviesgroep als erkend hypotheekadviseur in te schakelen. Dat hebben we eigenlijk met een aantal redenen gedaan:

  • Van Bruggen Adviesgroep is een landelijk bekende hypotheekadviseur
  • Ze hebben een goede naam en staan als betrouwbaar te boek
  • Ze hebben veel ervaring, in crisis en in goede tijden
  • Ze zijn onafhankelijk en meedenkend

Dat het een erkend hypotheekadviseur is mag natuurlijk vanzelfsprekend zijn. We hebben toen via vanbruggen.nl een afspraak gemaakt en daarbij is het eerste gesprek heel prettig verlopen. Dit was geheel kosteloos en we zaten nog nergens aan vast. Van Bruggen Adviesgroep gaf ons direct een goed gevoel en dat is dan ook de reden waarom we hen als erkend hypotheekadviseur hebben ingeschakeld om ons te ondersteunen bij de financiering van ons nieuwe huis.

Een huis toekomstgericht financieren samen met een erkend hypotheekadviseur

Een erkend hypotheekadviseur is eer natuurlijk om mee te denken over de financiering van het huis. Dat neemt echter niet weg dat het aankopen van een huis en de financiering ervan erg gericht is op het hier en nu. Het is heel belangrijk om rekening te houden met verschillende scenario’s die in de toekomst kunnen gaan spelen. Mijn vrouw en ik zijn gelukkig samen, maar wat als er kinderen komen? Moet zij dan blijven werken? En wat als er iets met één van ons beide gebeurt en de ander er alleen voor komt te staan? Dat kan ook door echtscheiding. Mijn vrouw en ik zijn niet van plan om uit elkaar te gaan, maar we zijn wel realistisch genoeg om ons te beseffen dat er altijd iets kan gebeuren. We kunnen ons daar goed van distantiëren en ons realistisch genoeg opstellen, zodat dit niet tussen ons in hoeft komen te staan. We begrijpen heel goed dat het gaat om de risicospreiding, de mogelijke scenario’s en het voorkomen van problemen. De financiering van ons nieuwe huis is iets wat goed geregeld moet zijn en daar maakt toekomstbestendigheid onderdeel van uit. Van Bruggen Adviesgroep is als erkend hypotheekadviseur heel goed op de hoogte van dit soort scenario’s. Daarnaast hebben zij ook de crisis van 2008 en daarna meegemaakt. Ze weten hoe hard het kan gaan wanneer er een bubbel knapt en opeens veel mensen met hun huis onderwater komen te staan. Ook dit scenario hebben we meegenomen in het overleg met de erkend hypotheekadviseur en we hebben ons op vrijwel alle punten volledig kunnen indekken.

Besparen op de hypotheekkosten

We hebben samen met de erkend hypotheekadviseur van Van Bruggen Adviesgroep ook gekeken naar de diverse vormen van financiering en daar hebben we, door gebruik te maken van verschillende constructies, kostenbesparend kunnen werken. Daarmee zijn onze maandlasten goed behapbaar en kunnen we er op den duur ook voor kiezen dat mijn vrouw minder gaat werken wanneer er kinderen komen. Meedenken op deze manier is waar we naar op zoek waren en daarin heeft Van Bruggen Adviesgroep ons absoluut goed geholpen.