Een muur impregneren voorkomt problemen

Een muur impregneren voorkomt problemenIn Nederland hebben we te maken met een vochtig klimaat en dit heeft zo zijn uitwerking op de gebouwen waarin we leven en werken. Veel problemen ontstaan dan ook door overtollig vocht, wat zich kan ophopen in de muren van deze gebouwen. Het is daarom een goede oplossing om de muren te laten impregneren, om vocht geen kans te geven. Dit voorkomt:

  • Verval van het gebouw
  • De groei van schimmels en mossen
  • Gezondheidsproblemen bij bewoners of personeel

Een muur impregneren is mogelijk bij gebouwen van verschillende leeftijden. Er kan voor worden gekozen om een muur te impregneren bij een nieuw gebouw, zodat dit gebouw toekomstbestendig is en vocht al vanaf de oplevering geen kans heeft om zich in muren op te hopen. Het is ook mogelijk om een muur te impregneren van een reeds bestaand gebouw. Het maakt daarbij niet uit of dit een bewoond gebouw is of dat het een gebouw met een andere bestemming betreft. Wat bij het impregneren van muren wel heel belangrijk is, is dat het goed en vakkundig gebeurd. Hiervoor kunt u een bedrijf in de arm nemen die reeds vele jaren ervaring heeft en vakkundig het impregneren van muren voor u uitvoert. Laat u daarom uw muur impregneren door Reconex Restauratie- en Bouwmaterialen. Dit bedrijf maakt zich hard tegen doorslaand vocht in muren en zorgt er voor dat u door een muur te impregneren geen problemen meer ondervind van vocht dat op wat voor manier een probleem kan veroorzaken in uw pand.

Een muur impregneren is een begin

Vocht kan op verschillende manieren problemen veroorzaken in een pand. Het klimaat in ons land zorgt ervoor dat we van buiten af veel te maken hebben met vocht, wat zich in muren kan ophopen en waarmee muren zich verzadigen. Echter kan vocht ook van binnenuit in muren vestigen. Wanneer u bijvoorbeeld niet voldoende ventileert blijft vocht door te wonen of te werken in een pand ook in het pand aanwezig. Op deze manier kunnen ook inpandige muren door vocht worden aangetast, met alle gevolgen van dien. Een muur impregneren is dus niet alleen beschikbaar voor de buitenmuren van een pand. Het kan ook worden toegepast op binnenmuren, bijvoorbeeld muren die in aanraking zijn met een zogenaamde natte cel in een gebouw. Een natte cel is een ruimte waarin vee vocht kan ontstaan. Denk daarbij aan bijvoorbeeld doucheruimtes, ruimtes met andere sanitaire voorzieningen of ruimtes waarin wasmachines en wasdrogers zich bevinden. Door de ophoping van vocht in een ruimte, waarbij weinig wordt geventileerd, wordt trekt het vocht zich vaak in de muren. Het probleem dat hier ontstaat wordt vaak pas zichtbaar op het moment dat het vocht door de muur heen dringt en zich aan de andere zijde van de muur vochtplekken beginnen te vertonen. Deze lekken worden vaak pas zichtbaar wanneer de muur al verzadigd is. Op dat moment kunnen sporen van schimmels en zwammen zich al in de muur vestigen en dat kan de gezondheid van de mensen in de omgeving aantasten. Door een muur te impregneren krijgt het ophopen van vocht geen kans. Door daarnaast goed te ventileren kan het vocht ontsnappen en heeft u zelf en uw gebouw zo min mogelijk last van vocht.

Het impregneren van muren door Reconex

Wanneer u uw muur wilt impregneren en hiervoor Reconex Restauratie- en Bouwmaterialen inschakelt kunt u zich ervan verzekeren dat uw vochtproblemen goed en vakkundig verholpen kunnen worden. Er wordt zorgvuldig gekeken naar het probleem, waarbij niet alleen het symptoom bestreden kan worden, maar u ook advies krijgt om de oorzaak van het probleem aan te pakken. Op www.reconex.nl vindt u alle informatie over de diensten van Reconex.