Gebruikte trucks gezocht: Een spelt in een hooiberg of appeltje eitje?

Het leer van het stuurhoes in mijn handen, de klompjes naast me op het treeplankje. Op de achtergrond klinkt zacht de muziek van de Transportradio. Ik ben met mijn Scania op weg naar Düsseldorf om fruit te lossen. Onderweg heb ik met collega truckers afgesproken om samen te eten bij truckstop ‘Malden’. Het is altijd erg gezellig om even met elkaar te eten en over ons vak te praten. Als asfalt vretende chauffeur, werkend voor een baas, droom ik al een tijdje van een eigen vrachtwagen, maar trucks zijn duur. Vooral nieuwe vrachtwagens kunnen een aanslag zijn op mijn startersbudget. Als ik even later de afrit neem naar het restaurant waar ik met de andere collega’s heb afgesproken, zie ik de meeste vrachtauto’s van hen al staan. Het is een mooi gezicht al die trucks op een rijtje. We hebben allemaal één ding gemeen en dat is dat we gek zijn op ons vak en gek zijn op onze trucks. Als we met zijn allen aan de braadworst en schnitzel zitten, gaat het gesprek uiteraard over onze trucks en komt het algauw ter sprake dat ik graag een eigen vrachtwagen wil. Maar waar moet ik beginnen met zoeken? Een collega trucker geeft mij de tip om eens op een zaterdagmiddag, na het wassen van de vrachtwagen, richting Saasveld te rijden. Daar zit het bedrijf Hesselink Trucks. ‘Ze verkopen allerhande soorten gebruikte vrachtwagens,’ vertelt hij tussen twee happen braadworst in.

De juiste weg naar de juiste trucks

Als ik op een zonnige zaterdagochtend mijn vrachtwagen weer glimmend en schoon op de oprit heb staan, besluit ik eens langs te gaan bij Hesselink Trucks in Saasveld. Twente is een aardig eindje rijden, maar mijn collega heeft mij verzekerd dat het de moeite waard is. Voor de zekerheid bel ik even van tevoren of het uitkomt en een aardige man aan de andere kant van de lijn verteld mij dat ik welkom ben en dat de koffie klaar staat. Dat belooft veel goeds en als ik na een uurtje aankom, staat de koffie inderdaad klaar. Met de koffie in de hand lopen we langs de occasions. Mijn collega had gelijk toen hij zei dat ze veel soorten vrachtwagens hadden. Bijna alle bekende merken zijn vertegenwoordigd:

  • Daf
  • Scania
  • Mercedes
  • Ginaf

Het kiezen van een vrachtwagen gaat veel verder dan het uitkiezen van een mooi kleurtje, want bij het kopen van een vrachtwagen gebruik je al je zintuigen. Je moet erin gaan zitten, het stuur in je handpalmen voelen, de geur opsnuiven en er natuurlijk een stukje mee rijden. Dat kan hier allemaal. De man van Hesselink Trucks vertelt een hele hoop over de vrachtwagens waar ik interesse in toon. Hesselink Trucks verkoopt nog veel meer dan alleen maar gebruikte vrachtwagens. U kunt, onder andere, ook bij hen terecht voor:

  • Grasmaaiers
  • Kranen
  • Heftrucks

Zoveel meer dan alleen verkoop vrachtwagens

Met een visitekaartje op zak rijd ik even later terug naar huis. Ik heb veel gehoord, gezien, gevoeld en geroken. Alle zintuigen staan weer op scherp. Naast de verkoop van vrachtwagens zijn ze ook RDW erkent, regelen ze exportkentekens, verzorgen ze het vervoer van de vrachtwagen naar de haven van voorkeur en hebben ze een werkplaats. Twee dagen later zit ik een kop koffie te drinken en kom ik mijn collega trucker weer tegen en bedank hem voor de tip om mij naar Hesselink Trucks te sturen. ‘Het was het ritje meer dan waard,’ vertel ik hem. ‘Ik kan het iedereen aanraden.’ Loodijk 1 | 7597 NV Saasveld | Tel: 0031 74 349 42 55 | Fax: 0031 74 349 47 79 | info@hesselink-trucks.nl