Houd je woning koel met de juiste screens

Zonlicht op het glas zorgt al snel voor een broeikaseffect. In de lente is het natuurlijk lekker, want je kunt de kachel uitzetten en vervolgens verwarmt de zon je woning. Tevens kun je dicht bij het raam gaan zitten, zodat je heerlijk kunt genieten van het lente zonnetje. In de zomer is het een ander verhaal. Als je bijvoorbeeld geen gebruik maakt van enige vorm van zonwering, dan schijnt de zon met alle kracht op je ruiten. Hierdoor wordt het binnen al snel veel te warm. Dit kun je dus voorkomen door gebruik te maken van screens. Het heeft namelijk geen zin om de gordijnen dicht te doen, want dan schijnt de zon immers nog steeds op de ruiten. Je moet er dus voor zorgen dat je de ruiten van de buitenkant bedekt met een zonwering. Je hebt in ieder geval verschillende opties. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een markies. Deze hangt dan in een kwart cirkel voor de ruiten. Dit is een prima optie als je het huis via de markies ook een leuk en gezellig uiterlijk wilt geven. Een markies past echter niet altijd bij de stijl van de woning. Als je alles liever een beetje strak wilt houden, dan kun je beter kiezen voor screens. Deze hangen strak langs de ruiten en zijn dan ook puur bedoeld om de ruiten te beschermen tegen zonlicht. Een markies of een knikarm zonwering kun je namelijk ook gebruiken om je terras te voorzien van schaduw. Screens zijn echter alleen bedoeld om te voorkomen dat de zon je huis teveel opwarmt. Je hebt screens in verschillende soorten en maten. Meer daarover kun je hieronder lezen.

De verschillende soorten screens van SunGo

De techniek staat nooit stil, dus ook wat betreft screens kun je inmiddels profiteren van de meest moderne opties. De meer traditionele screens kun je vanuit een kast boven het raam uitrollen. Het doek wordt vervolgens in de nokken onder gesloten en via zijgeleiders op de juiste plaats vastgehouden. Hierdoor is het doek redelijk windbestendig. Mocht je echter buiten de stad wonen en heb je juist veel te maken met harde wind, dan kun je tegenwoordig ook kiezen voor screens met een soort rits. Deze screens zijn ook opgewassen tegen de hardere windvlagen. Wil je weten welke soorten zonweringen je zoal kunt kopen, dan kun je het beste even op de site van sungo-zonwering.nl langkomen. Misschien wil je één van de bovenstaande screens kopen, maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat je liever een andere zonwering wilt kopen. Je kunt bij SunGo in ieder geval terecht voor de volgende zonweringen:

  • Knikarm zonwering
  • Markiezen
  • Uitvalschermen
  • Buitenjaloezieën

Je hebt dus voldoende keuze. Het kan natuurlijk zo zijn dat je zelf niet precies weet wat nu de beste keuze is voor jouw woning. In dat geval kun je natuurlijk altijd even contact opnemen met SunGo. De expert kan jou dan vertellen wat in jouw specifieke geval de beste keuze is. Het kan uiteraard ook zo zijn dat je kunt kiezen uit meerdere mogelijkheden. De ene optie sluit de andere optie natuurlijk niet per definitie uit. Het is dan ook altijd fijn als je een professional mee laat denken.

Wat gaat het kosten?

Uiteraard wil je ook weten hoeveel het je gaat kosten. Dit verschilt natuurlijk per situatie. Hoeveel zonweringen heb je nodig? Hoe groot zijn je ruiten? Welk materiaal wil je gebruiken? Al dit soort factoren hebben invloed op de prijs. Daarom kun je het beste gewoon een offerte op laten maken. Dan weet je precies wat jij uiteindelijk kwijt bent aan kosten.