Oude auto verkopen

Ga jij binnenkort een nieuw voertuig kopen? Dan wil je natuurlijk graag je auto verkopen of inruilen. Want doe je dit niet, dan krijg je te maken met verschillende zaken die niet zo gunstig zijn. In de eerste plaats blijft de wegenbelasting gewoon doorlopen, of je nu vaak ermee rijdt of niet. Ook de verzekering blijft even duur en dit zijn natuurlijk kosten die flink aan kunnen tikken. Alleen daarom is de oude auto verkopen vaak gewoon al noodzakelijk. Daar komt nog eens bij dat je bij verkoop of inruilen wat geld ontvangt, wat je weer kunt steken in het kopen van je nieuwe wagen. Een ander probleem dat veel mensen hebben, is dat zij bij huis gewoon ook geen ruimte hebben voor extra auto’s. In stedelijke gebieden is het vooral vaak zo dat er bij iedere woning maximaal één parkeerplek hoort. Je wilt dus niet alleen graag je oude auto verkopen omdat dit financieel gunstig is, je hebt vaak ook gewoon geen plek om deze te parkeren. Het liefst wil je dan ook niet alleen een koper vinden, je wilt deze ook zo snel mogelijk vinden. Dat is wel zo praktisch en voordelig.

Inruilen of auto verkopen?

Zoals gezegd is je auto verkopen niet de enige optie die je hebt als je deze kwijt wilt, je kunt bij aanschaf van een nieuwe vaak ook kiezen voor inruilen bij de garage of autodealer. Dit heeft natuurlijk als grote pluspunt dat inruil en koop op dezelfde dag kunnen plaatsvinden, waardoor je geen enkel moment te maken hebt met extra kosten en met parkeerproblemen. Wat dat betreft is inruilen dus ideaal. Minpuntje is dat velen het idee hebben dat de inruilwaarde niet zo hoog is als wat ze zouden kunnen ontvangen bij verkoop. Daarom vinden mensen zelf de auto verkopen vaak ook nog geen gek idee. Maar hoe pak je dit dan aan? Dat kan bijvoorbeeld heel ouderwets door deze langs de kant van de weg te zetten met een bordje erbij dat deze te koop is. Je moet dan alleen wel net geluk hebben dat er een potentiële koper langs komt rijden en helaas is dat maar weinig het geval. Online adverteren is ook een goed idee, vaak kun je gratis advertenties plaatsen en je kunt zo heel veel potentiële kopers bereiken. Maar het aanbod is online ook zeer groot en dat kan de auto verkopen alsnog lastig maken.

Kies voor AutoInkoopSpecialist.nl

Hoe dit nu op te lossen? Snel en eenvoudig zelf je auto verkopen doe je via AutoInkoopSpecialist.nl. Het fijne van deze website is dat je hier mee aan de slag kunt gaan zonder dat je zelf ook maar enige kennis van auto’s hoeft te hebben. Je hoeft zelf alleen maar het kenteken in te voeren en eventueel wat overige opmerkingen over de staat van de wagen in te vullen. Vervolgens gaat het als volgt in het werk:

  • automatisch wordt gecontroleerd of de gegevens kloppen
  • is bovenstaande akkoord, dan wordt jouw wagen verzonden naar alle garagehouders en autodealers die bij deze site ingeschreven staan
  • deze personen krijgen 24 uur de tijd om een bod uit te brengen
  • jij ontvangt het hoogste bod in de mail

Vind jij het hoogste bod acceptabel? Dan kun je jouw auto verkopen aan deze bieder. Jij hoeft dan alleen nog maar een afspraak te maken voor de overdracht en bij de overdracht krijg je meteen het afgesproken bedrag plus de RDW vrijwaring. Vind jij het hoogste bod te laag? Niets aan de hand, je zit helemaal nergens aan vast! Iedereen kan dus zelf zijn auto verkopen via AutoInkoopSpecialist.nl!