Trouwringen uitkiezen

Is het grote moment aangebroken dat jullie besluiten om te gaan trouwen? Dan moeten er heel veel verschillende zaken geregeld worden, zoals het uitzoeken van de trouwringen. Op het moment dat jullie tijdens het huwelijk bevestigen dat jullie met elkaar verder willen gaan, is het immers heel erg mooi als dit niet alleen in woord, maar ook in gebaar gebeurt. Het elkaar omschuiven van de trouwringen is een erg belangrijk moment tijdens de ceremonie. Je geeft daarmee aan dat je van plan bent om voor altijd bij elkaar te blijven, dat is waar de oneindige cirkel van de ring symbool voor staat. Je laat hiermee bovendien zien dat jullie bij elkaar horen, dat je je aan elkaar verbonden hebt. Lang niet ieder bruidspaar verwacht het, maar het omschuiven van de ringen is vaak een erg emotioneel moment. Omdat je de trouwringen, als het goed is, de rest van je leven zult blijven dragen, is het erg belangrijk dat ze goed bij jullie passen. Het moet dus zeker geen sieraad zijn waar je snel op uitgekeken raakt en de stijl moet echt bij jullie passen. Zo blijf je de ring met veel plezier iedere dag dragen.

Eerlijke trouwringen

Een punt waar weinig mensen bij stil staan, is de manier waarop de grondstoffen gewonnen worden die nodig zijn voor het vervaardigen van de trouwringen. Zodra je echter weet op wat voor manier dat in de meeste gevallen gebeurt, zul je stellen dat je dit absoluut niet wilt en dat je een dergelijk sieraad niet zou willen dragen. Veel grondstoffen voor sieraden worden gewonnen op een manier die schadelijk is voor het milieu. Er worden stoffen bij gebruikt die de natuur aantasten en die tegelijkertijd schadelijk zijn voor de gezondheid van de arbeiders die de grondstoffen winnen. Dat trouwringen een schadelijk effect op het milieu kunnen hebben, daar staan veel mensen gewoon niet bij stil. Daar komt nog eens bij dat er ook nog andere nadelige effecten zijn. We noemden al even dat het winnen van bijvoorbeeld het goud schadelijk kan zijn voor de gezondheid van de arbeiders. Daar komt nog eens bij dat ze in de meeste gevallen geen fatsoenlijk loon uitbetaald krijgen en dat ze teveel uren achter elkaar moeten werken. Kiezen jullie voor trouwringen met diamanten, dan loop je ook nog het risico dat er een zogenaamde bloeddiamant in verwerkt is. Hiermee wordt een diamant bedoeld die verkocht is om een oorlog te financieren.

Eerlijke ringen bij Juwelier De Tijd

Jullie willen natuurlijk niet iedere keer dat jullie naar je trouwringen kijken denken aan dergelijke zaken. Gelukkig zijn er steeds meer bedrijven die de arbeidsomstandigheden verbeteren, die zorg dragen voor het milieu en die conflictgebieden vermijden om zo te voorkomen dat ze bijdragen aan de financiering van oorlogen. Door op deze manier te werken, worden eerlijke en duurzame trouwringen gecreëerd, die bijdragen aan:

  • betere omstandigheden voor mijnwerkers en arbeiders
  • eerlijke lonen voor de arbeiders
  • bescherming van de natuur

Bij Juwelier De Tijd kun je terecht voor dergelijke sieraden, zodat jij altijd met een goed gevoel jouw ring kunt dragen. Daarnaast biedt deze juwelierszaak nog meer voordelen, zoals het zeer grote assortiment waar je uit kunt kiezen. Mocht je daar niets kunnen vinden wat bij jou past, dan kun je ook nog altijd naar eigen ontwerp ringen laten maken. Graveren is bij hen altijd gratis en je krijgt ieder jaar een gratis reiniging en controle van de zetting van de diamanten. Ook een levenslange garantie op materiaal en fabricage is bij hen standaard. Zoek je mooie, duurzame en eerlijke trouwringen, dan is Juwelier De Tijd dus de zaak om deze uit te zoeken.