Wat zijn goede thermometers?

Als je wilt weten of je koorts hebt, dan kun je natuurlijk niet zonder goede thermometers. Ze zouden dan ook in geen enkel huis mogen ontbreken, zo kun je zelf veel te weten komen over hoe ziek je al dan niet bent. Maar als je een dergelijk instrument wilt gaan kopen, dan is het natuurlijk wel de vraag: wat zijn nu eigenlijk goede thermometers? Er zijn immers verschillende varianten op de markt en welke kun jij nu het beste kiezen? Welke soort meet het best, dat is wat jij wilt weten. Je wilt immers wel zeker weten dat je op dit instrument kunt vertrouwen.

Gebruik van thermometers

Iedereen heeft in zijn of haar leven wel een keer koorts, bijvoorbeeld als je griep hebt. Maar om zeker te weten dat je koortsig bent, moet je dit natuurlijk wel kunnen meten, een hand op je voorhoofd leggen is daarbij niet voldoende. Met behulp van thermometers kun je nagaan wat je lichaamstemperatuur is en zo kun je dus ook zien of deze te hoog of te laag is. Wat belangrijk is om te weten, is dat het goed is om sowieso af en toe je temperatuur op te nemen, om zo te achterhalen wat jouw standaard lichaamstemperatuur is. Natuurlijk is er het gemiddelde van 37 graden Celsius, maar sommige mensen hebben van nature standaard een iets hogere of een iets lagere temperatuur. Door regelmatig thermometers te gebruiken, kun je achterhalen hoe dit bij jou zit. Weet je dit, dan weet je ook wanneer je echt koorts hebt of wanneer jouw lichaamstemperatuur juist teveel gezakt is. Met de verschillende soorten thermometers die er tegenwoordig op de markt zijn, kun je heel eenvoudig met regelmaat jouw temperatuur opnemen. Waarbij wel opgemerkt moet worden dat niet iedere thermometer op dezelfde manier werkt en ze hebben allemaal zo hun eigen plus- en minpunten.

Verschillende soorten

Welke soorten thermometers kunnen we nu onderscheiden en wat zijn de plus- en minpunten van iedere soort? De verschillende soorten zijn de:

  • staafthermometers
  • oorthermometers
  • voorhoofdthermometers

De staafthermometers zal iedereen van vroeger nog wel kennen, dit was het model dat vele jaren lang het enige model was. Dit type kun je rectaal gebruiken, maar ook onder de oksel of in de mond. Veel mensen hebben hier van vroeger niet de beste herinneringen aan, omdat rectaal meten niet echt de prettigste manier van meten is. Maar dit type thermometers rectaal gebruiken levert wel het beste resultaat op van alle verschillende modellen. Dit is nu eenmaal de plek waar je de lichaamstemperatuur het best na kunt gaan. Maar dat wil niet zeggen dat de andere varianten niet goed zijn om te gebruiken. Voorhoofdthermometers hebben als pluspunt dat ze erg hygiënisch in gebruik zijn, handig als je ze met meerdere mensen moet gebruiken. Doordat aanraking niet nodig is, kun je mensen zo ook eenvoudig in hun slaap temperaturen. Oorthermometers zijn de laatste jaren zo ontwikkeld dat ze vaak wat precisie betreft dicht bij het rectaal gebruik van de staafthermometer in de buurt komen. Wil jij meer weten over diverse thermometers en wil je er eentje aan gaan schaffen? Ga dan naar pucshop.nl, de online medische webshop!

Lees meer…