Hondenhok buiten – een eigen plek voor alle honden

We hebben al sinds lange tijd een kennel. In 1995 zijn we begonnen met het fokken van honden en sindsdien hebben we een groot netwerk opgezet van hondenliefhebbers, partners en andere partijen waarmee we samenwerken. Vandaag hebben we de tijd genomen om een blog te schrijven over een hondenhok buiten plaatsen. We hebben namelijk gehoord (en gezien) dat het vaak verkeerd gaat bij mensen die net beginnen met honden. Een hond is een huisdier en gezelschapsdier, maar je mag niet vergeten dat een hond ook altijd nog een hond is en blijft. Dat betekent dat je de hond met respect moet behandelen, consequent moet zijn en eerlijk moet zijn tegenover de hond. Knijp je de hond speels tijdens het spelen bijvoorbeeld, dan mag je verwachten dat de hond dit terugdoet bij je – maar dan met zijn tanden. Zolang een hond niet doorbijt is er namelijk niets aan de hand. Maar een hondenhok buiten plaatsen is iets wat veel mensen niet doen, terwijl dit juist dé manier is om de hond te verwennen. Precies, door een hondenhok buiten te zetten, wordt de hond verwend. Sterker nog, je speelt dan in op de wensen van de gemiddelde hond. Hoe zit dat?

Hondenhok buiten doe je voor de hond zelf

Alle honden die groter zijn dan de gemiddelde kat hebben een eigen plek nodig. Dat is niet alleen een plek in huis – het is ook een plek buiten. Heb je bepaalde hondensoorten zoals een herder of husky, dan raden we een hondenhok buiten helemaal aan. Deze honden hebben namelijk niet alleen een eigen plek nodig. Zij hebben ook een plek nodig waar de temperatuur geschikt is voor de hoeveelheid vacht die deze honden hebben. Om het nog duidelijker te maken: wanneer je zulke honden alleen maar binnenhoudt, dan zou dit gemakkelijk onder mishandeling gerekend kunnen worden. De honden moeten naar buiten kunnen. Wist je bijvoorbeeld dat een husky bij voorkeur in een hondenhok buiten slaapt, zelfs wanneer het vriest? Hetzelfde geldt voor een herder, al hebben die het wat minder op vorst. Onlangs zijn we daarom samen gaan werken met dierenverblijf.com. Hier vind je sterke opties voor een hondenhok buiten tegen aantrekkelijke prijzen. Op dierenverblijf.com kun je verschillende modellen direct bekijken. Let bij het bestellen van een hondenhok vooral op de afmetingen. De hond moet er minstens driemaal inpassen. Dan heeft de hond namelijk genoeg ruimte om lekker te kunnen bewegen.  

Iets anders wat vaak verkeerd gaat

Het is niet altijd het hondenhok buiten dat verkeerd gaat. We hebben de laatste tijd veel meldingen gekregen van overwichtige honden. Dit trekken we onszelf heel erg aan omdat we weten hoe moeilijk het is voor een overwichtige hond om gelukkig te zijn. Wij kijken altijd naar de leefomstandigheden van de mensen die een hond bij ons willen kopen. Is er een hondenhok buiten? Is er ruimte om het huis of ergens in de buurt waar de honden kunnen ravotten? Willen de mensen trainen met de honden en regelmatig gaan lopen, of is het een hond die voor een kind gekocht wordt? Honden hebben veel beweging nodig. Het zijn geen dieren die gewend zijn aan veel eten en hangen op de bank achter de televisie. Net als mensen moeten honden actie hebben. Wanneer zij dit niet krijgen, krijgen zij overgewicht en komt de gezondheid van de hond in het geding. Wanneer de hond overgewicht ontwikkelt en je erachter komt dat het eigenlijk niets voor jou is, kun je de hond gratis bij ons achterlaten zodat deze weer een fatsoenlijk leven krijgt.